Μια Κρητική Οδύσσεια

Τιμή

Τιμή για 6 άτομα 1.280 € / άτομο - Λιγότερα από 6 άτομα τιμή κατόπιν αιτήματος

Der oben genannte Ausflug kann in Deutsch mit einem diplomierten Fremdenfuehrer durchgefuehrt werden.

L’ escursione citata si puo effettuare con la guida ufficiale nella lingua italiana.

Πότε: Όλο το χρόνο
Γλώσσες: A Cretan Odyssey Ελληνικά, A Cretan Odyssey Αγγλικά, A Cretan Odyssey Γαλλικά, A Cretan Odyssey Γερμανικά, A Cretan Odyssey Ιταλικά, A Cretan Odyssey Ρωσικά
Διάρκεια: 7 ημέρες/ 7 νύκτες
Σημείο Συνάντησης: Ηράκλειο: Πλατεία Ελευθερίας, ή κατόπιν συνεννόησης παραλαβή και επιστροφή από το ξενοδοχείο σας, λιμάνι ή το διεθνές αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης
Ενδυματολογία: Απλή [Casual]. Άνετα παπούτσια περπατήματος, θερμότερα ρούχα στην αρχή της άνοιξης, καπέλο με πλατύ γείσο, σακίδιο, αντιηλιακό. Σημείωση: παρακαλούμε περιορίσατε τις αποσκευές σε μία βαλίτσα μέσου μεγέθους
Περιλαμβάνεται: Μεταφορά καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής, κόστη εισόδου σε όλες τις αναφερόμενες τοποθεσίες, 7 νύχτες σε ξενοδοχεία 3 ή 4 αστέρων, 7 πρωινά, 3 γεύματα, υπηρεσίες ξενάγησης ενός επίσημου πιστοποιημένου ξεναγού στη γλώσσα σας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
Φαγητό: Ναι
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο περπάτημα σε όλη την εκδρομή
WC: Ναι

Ο υπέρτατος γύρος Κρήτης ο οποίος περιλαμβάνει ένα συναρπαστικό δρομολόγιο και επτά νύχτες σε άνετα καταλύματα σε διαφορετικές περιοχές του νησιού. Μπορούμε να προσαρμόσουμε το δρομολόγιο στα προσωπικά σας γούστα και ενδιαφέροντα. Αυτό που ακολουθεί είναι ένα δείγμα προγράμματος.

1η Ημέρα: Το μινωικό παλάτι της Κνωσού και το αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου. Μια βόλτα στο ιστορικό τμήμα του Ηρακλείου (διανυκτέρευση στο Ηράκλειο).

Η Κνωσός είναι ένας από τους πιο διάσημους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα και την Ευρώπη και σημειώνει την έναρξη ενός πολιτισμού της εποχής του Χαλκού, γνωστού ως Μινωικός. Το παλάτι του θρυλικού Βασιλιά Μίνωα, που βρίσκεται στα νότια της πόλης του Ηρακλείου, υπήρξε, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο λαβύρινθος, το σπίτι του Μινώταυρου. Χτισμένη γύρω το 2000 π.Χ., η Κνωσός είχε τουλάχιστον 1.400 δωμάτια, 4 ορόφους, τοιχογραφίες, αυλές, εργαστήρια, δωμάτια του θρόνου κλπ. Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Κρήτη, και βρίσκεται περίπου στο μέσον της βόρειας ακτής του νησιού. Ο πληθυσμός της είναι άνω των 200.000 ατόμων. Είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία αφού έχει αρχικά χτιστεί κατά τους μινωικούς χρόνους και διατηρεί, από τότε, αδιάλειπτη την ανθρώπινη παρουσία. Κατακτήθηκε αρκετές φορές στο παρελθόν, από διαφορετικούς λαούς με τον καθένα από αυτούς να έχει αφήσει το σημάδι του. Το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων της Ελλάδας, όπου μπορείτε να δείτε μοναδική μινωική τέχνη, τοιχογραφίες από την Κνωσό αλλά και μία ευρεία κλίμακα από εκθέματα που χρονολογούνται από το 1.100 π.Χ. έως το 2ο αιώνα μ.Χ.

2η Ημέρα: Ανατολική Κρήτη: Μινωικό ανάκτορο των Μαλίων, η Βυζαντινή εκκλησία της Παναγιάς Κεράς στην Κριτσά, η πόλη του Αγίου Νικολάου (διανυκτέρευση στο Ηράκλειο).

Ταξίδι στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης και σε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του. Το ανάκτορο των Μαλίων, που αρχικά ανακαλύφθηκε από Έλληνα αρχαιολόγο και στη συνέχεια ανασκάφτηκε από τους Γάλλους, είναι γνωστό ως μία από τις πιο πλήρεις ανασκαφές. Ελάχιστα αναπαλαιωμένο, δίνει μία σαφή εικόνα των αρχαίων του χαρακτηριστικών. Βασιλιάς των Μαλίων ήταν ο Σαρπηδών, ο τρίτος αδελφός του βασιλιά Μίνωα, ο οποίος αργότερα, εξαιτίας κακής συμπεριφοράς, εξορίστηκε στη Μικρά Ασία από τον ίδιο του τον αδελφό όπου και ίδρυσε αργότερα τη Μίλητο.

Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε προς το χωριό Κριτσά όπου βρίσκεται η βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Κεράς. Θεωρείται το στολίδι της βυζαντινής τέχνης στην Κρήτη. Οι τοιχογραφίες της είναι εξαιρετικά καλά διατηρημένες, εμπνευσμένες από τα απόκρυφα Ευαγγέλια και εκτελεσμένες από τους μεγάλους μάστορες της Βυζαντινής αγιογραφίας. Ο Άγιος Νικόλαος είναι η πρωτεύουσα της ανατολικής Κρήτης. Είναι χτισμένος στη δυτική ακτή του κόλπου του Μιραμβέλλου, με καταπληκτική θέα στη θάλασσας. Η λίμνη του, που βρίσκεται στο κέντρο είναι το πλέον γραφικό σημείο του, με μια «παραλία» για περπάτημα και πάρα πολλά καφέ και εστιατόρια.

3η Ημέρα: Νότια Κρήτη: Αρχαία Γόρτυς, μετέπειτα πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Κρήτης και τοποθεσία της εκκλησίας του Αγίου Τίτου, οινοποιείο Ζαχαριουδάκη στο Πλουτή (διανυκτέρευση και ομαδικό δείπνο στο Ζαρό, παραδοσιακό χωριό στους πρόποδες του όρους Ίδη).

Τα ερείπια της Γόρτυνας καταλαμβάνουν μία μεγάλη περιοχή της πεδιάδας της Μεσσαράς, στο κέντρο της Κρήτης. Όταν οι Ρωμαίοι επιτέθηκαν και κατέλαβαν την Κρήτη έκαναν την αρχαία Γόρτυνα πρωτεύουσα της για 800 χρόνια. Στην περιοχή μπορείτε να δείτε τη βασιλική του Αγίου Τίτου, πρώτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, τα ερείπια του Ωδείου και την παγκοσμίως διάσημη επιγραφή, γνωστή και ως νομικό κώδικα της Γόρτυνας, σκαλισμένη σε ασβεστόλιθο. Το κρασί της Κρήτης έχει βραβευθεί αρκετές φορές, κατά τη διάρκεια των ετών ως ένα από τα καλύτερα κρασιά. Εξαιτίας του γόνιμου εδάφους, καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες από τοπικά σταφύλια και όλο και περισσότερα ιδιόκτητα οινοποιεία ιδρύονται χρόνο με το χρόνο. Το οινοποιείο Ζαχαριουδάκης είναι ένα από αυτά και βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου με καταπληκτική θέα της πεδιάδας.

Οι επόμενες δύο διανυκτερεύσεις μας θα είναι στο χωριό του Ζαρού στους πρόποδες του όρους Ίδη. Εκεί θα απολαύσουμε τη φιλοξενία των ανθρώπων, θα δειπνήσουμε με βιολογικό εύγεστο φαγητό και θα έχουμε την εμπειρία της αυθεντικής ζωής στο χωριό.

4η Ημέρα: Νότια ακτή: Μινωικά ανάκτορα Φαιστού και Αγίας Τριάδας, Μάταλα. (διανυκτέρευση και ομαδικό δείπνο στο Ζαρό).

Το παλάτι της Φαιστού, δεύτερο στην τάξη μετά από αυτό της Κνωσού, στο οποίο έζησε και βασίλευσε ο βασιλιάς Ραδαμάνθυς. Η ανασκαφή του ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα από την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή, αποκαλύπτοντας δύο διαφορετικές φάσεις του Μινωικού πολιτισμού. Ήταν το μέρος όπου βρέθηκε ο μυστηριώδης πήλινος δίσκος της Φαιστού , γνωστός και ως το πρωιμότερο δείγμα ευρωπαϊκής γραφής. Η Αγία Τριάδα είναι μία μικρότερη Μινωική βίλλα σε απόσταση μόνο 3 χλμ. από τη Φαιστό. Αν και ανασκάφτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα δεν δημοσιεύτηκε ποτέ επισήμως και θεωρείται ότι είναι μια βασιλική κατοικία της δυναστείας της Κνωσού. Μερικά από τα υψηλότερου επιπέδου χειροτεχνήματα που βρέθηκαν εδώ, βρίσκονται τώρα στο μουσείο Ηρακλείου. Ο κόλπος των Ματάλων ήταν αρχαίος λιμένας και χρησιμοποιήθηκε στους ρωμαϊκούς χρόνους ως κοιμητήριο. Από τη μεριά των βράχων, μπορεί κάποιος να δει τους ρωμαϊκούς πέτρινους τάφους, που αργότερα φιλοξένησαν τους hippies και έδωσαν στα Μάταλα παγκόσμια φήμη.

5η Ημέρα: Μονή Αρκαδίου, και μια ξενάγηση, με τα πόδια, του παλιού βενετσιάνικου τμήματος του Ρεθύμνου συμπεριλαμβανομένου του ενετικού φρουρίου και του αρχαιολογικού μουσείου (διανυκτέρευση: Χανιά).

Όλοι οι Έλληνες θεωρούν τη Μονή Αρκαδίου ως προπύργιο και σύμβολο ελευθερίας. Ως τοποθεσία της μάχης του 1866 μεταξύ Κρητών και Οθωμανών, όταν το μοναστήρι καταστράφηκε και μόνον ελάχιστοι από τους κατοίκους του διέφυγαν τη σφαγή. Όμως η γενναία και σθεναρή αντίσταση που επέδειξαν οι μάρτυρες του Αρκαδίου, συμπεριλαμβανομένου του Ηγούμενου του μοναστηριού, έγινε η αρχή μιας εκτεταμένης αντίστασης σε όλο το νησί η οποία προσέλκυσε την προσοχή αρκετών ξένων κρατών και κατέληξε εν τέλει στην απελευθέρωση της Κρήτης. Η ατμοσφαιρική βενετσιάνική πόλη του Ρεθύμνου, βρίσκεται στην ακροθαλασσιά και είναι μια πολύ χαριτωμένη πόλη, με μεγάλη ιστορία. Το παλιό βενετσιάνικο λιμάνι με το φάρο του, τα κρυμμένα δρομάκια με τα πολύχρωμα μαγαζιά κάνουν την πόλη, πολύ ελκυστική. Μια πανεπιστημιακή πόλη για τις ανθρωπιστικές και τις οικονομικές σπουδές. Η πόλη είναι γνωστή επίσης για τα δελφίνια που απεικονίζονταν στα αρχαία νομίσματα της. Από ψηλά, τοποτηρητής της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, το φρούριο του, χτισμένο το 16ο αιώνα. Είναι ένα από τα πρώτα πράγματα στα οποία ρίχνει το βλέμμα του ο επισκέπτης όταν πρωτοφτάνει στο Ρέθυμνο. Σχεδιαστής του φρουρίου αυτού ήταν ο San Micheli, υπεύθυνος για την οχύρωση του νησιού κατά τη διάρκεια της ενετικής περιόδου.

6η Ημέρα: Εκτεταμένη ξενάγηση με τα πόδια της πόλης των Χανιών, του αρχαιολογικού και ναυτικού μουσείου. Ελεύθερο απόγευμα για ψώνια και χαλάρωση (διανυκτέρευση: Χανιά).

Τα Χανιά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης με πληθυσμό περίπου 60.000 κατοίκων. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα Μινωικά ερείπια όπου βρισκόταν η αρχαία Κυδωνία. Οι ερευνητές έφεραν στο φως μια εκτεταμένη πόλη και τα ευρήματα αυτά εκτίθενται στο αρχαιολογικό Μουσείο. Κατά τη βυζαντινή περίοδο, οχυρώθηκε ο λόφος του Καστελίου αλλά όταν ήρθαν οι Ενετοί κατασκεύασαν μεγάλα τείχη και επέκτειναν την πόλη προς όλες τις κατευθύνσεις. Ήταν η περίοδος όπου χτίστηκαν τα περισσότερα μνημεία που θα δείτε. Κατά την οθωμανική περίοδο αρκετές από τις εκκλησίες μετατράπηκαν σε τζαμιά πράγμα που μπορεί να διαπιστώσει ο επισκέπτης ακόμη και σήμερα. Το αρχαιολογικό μουσείο, κοντά στο παλιό λιμάνι, φιλοξενείται σε ένα παλιότερο καθολικό μοναστήρι. Εκθέτει ευρήματα από διάφορες περιοχές και περιόδους της Κρήτης συμπεριλαμβανομένης και της μινωικής. Από τα κορυφαία ευρήματα είναι η περίφημη σφραγίδα του ηγεμόνα. Το ναυτικό μουσείο κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα στην Ευρώπη και μπορεί κανείς να δει αντίγραφα όλων των τύπων αρχαίων σκαφών, μοντέλο της πόλης κατά το 16ο αι. και μία έκθεση για το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

7η Ημέρα: Ρωμαϊκά Άπτερα, συμμαχικό νεκροταφείο Σούδας, ελεύθερος χρόνος στα Χανιά (διανυκτέρευση και ομαδικό δείπνο: Χανιά)

Η Ρωμαϊκή πόλη Άπτερα βρίσκεται στην κορυφή των λόφων πάνω από τον κόλπο της Σούδας. Ήταν μία από τις πλέον ισχυρές πόλεις της δυτικής Κρήτης και πάρα το γεγονός ότι ο επισκέπτης θα δει τα ρωμαϊκά ερείπια,η πόλη υπήρχε από πολύ πριν. Οι καλά διατηρημένες δεξαμενές νερού, δείχνουν τον πλούτο και τον πληθυσμό της αρχαίας πόλης. Το συμμαχικό νεκροταφείο στη Σούδα, περιλαμβάνει τους τάφους 1.527 στρατιωτών της Κοινοπολιτείας και αξιωματικών από την Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία που έχασαν τη ζωή τους προασπίζοντας την Κρήτη το 1941. Οι Γερμανοί υπέφεραν σοβαρές απώλειες, χάνοντας χιλιάδες αλεξιπτωτιστές, αλλά εν τέλει κατέκτησαν το νησί. Θα απολαύσουμε ένα ελεύθερο απόγευμα και αργότερα το βράδυ θα δειπνήσουμε όλοι μαζί σε ένα καλό εστιατόριο, ως αποχαιρετιστήριο ομαδικό δείπνο.

Ειδικές Σημειώσεις

Το κόστος της εκδρομής δεν περιλαμβάνει φιλοδωρήματα σε ξεναγούς και οδηγούς καθώς και διάφορα προσωπικά έξοδα

Χάρτης

Τιμή για Ενήλικες: 1280 €
Τιμή για Παιδιά:

Πληροφορίες Κράτησης: touristguidesofcrete@gmail.com

Άλλες Εκδρομές

Κρήτη: Πέρα από το τουριστικό μονοπάτι ( Αρχάνες – Θραψανό )

Η Κρήτη δίνει τη δυνατότητα για πολλές...

Περισσότερα

ΚΙΝΑ από 890 €

από 890 €

1η μέρα Πτήση Αθήνα – Πεκίνο... Περισσότερα

Ξάνθη – Πλαταμώνας - Καβάλα

1η ημέρα : Αναχώρηση το πρωϊ για ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΑ,...

Περισσότερα

ΒΙΕΝΝΗ

Εγγυημένες αναχωρήσεις με ελάχιστη...

Περισσότερα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στην ΠΡΑΓΑ

Νοέμβριος – Δεκέμβριος

Χριστούγεννα –...

Περισσότερα
Εμπειρίες
Γνωρίζουμε καλύτερα
Ακολουθήστε μας
Ακολουθήστε μας στις σελίδες κοινωνικών δικτύων και μάθετε πρώτοι τα νέα μας
Επικοινωνία

Andreadaki 13-15 Heraklion, Crete
712 01, Greece
Tel.: +30 2810-342222
Fax: +30 2810-342212
e-mail: touristguidesofcrete@gmail.com
ΜΗ.Τ.Ε. 1039 Ε 6000 00870 00
Office hours: Mon - Fri: 9.00 - 15.00

Ενημερώσεις
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις προσφορές μας και τα νέα μας

CreditCards