Καμαριώτης

Απόσταση 30 χιλ από το Ηράκλειο

Γραφικότατος οικισμός σε υψόμετρο 620μ. και απόσταση 30χλμ. από το Ηράκλειο, προσιτός από την διακλάδωση πριν τα Σείσαρχα, πάντα στον δρόμο Ηρακλείου- Αξού - Ανωγείων.

Τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι επιστρέφουν για μόνιμη εγκατάσταση, ανακαινίζουν τα παλιά πέτρινα σπίτια και το χωριό ξαναπαίρνει ζωή. Σε κεντρικό σημείο, βρίσκεται η τρίκλιτη, καμαροσκέπαστη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου κτίσμα του 16ου αι. που, σύμφωνα με θρύλο, είχε καμπάνα με χρυσό βόλι και ήχο τρομερό που ακουγόταν μέχρι τα Χανιά. Στο υπέρθυρο της δυτικής πύλης υπάρχει ο λέοντας του Αγίου Μάρκου και στην αψίδα του κεντρικού κλίτους ο δικέφαλος αετός, το οικόσημο της βυζαντινής οικογένειας των Καλλεργών. Η δίκλιτη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας, που βρίσκεται στην άκρη του χωριού, έχει αξιόλογες τοιχογραφίες του πρώτου μισού του 14ου αι., καλής τέχνης και αισθητικής κι έναν τάφο στο εσωτερικό της.

Στην πλατεία του χωριού υπάρχει μια τουρκική βρύση και δίπλα χτιστές ψησταριές, φούρνοι και ρακοκάζανο, όπου γίνονται τα πανηγύρια με μεγάλη συμμετοχή κόσμου.

Χάρτης

Άλλοι ταξιδιωτικοί οδηγοί

{tguide_phototitle_el}

Μονή Αρκαδίου

Η Μονή Αρκαδίου είναι το ιερότερο σύμβολο του Αγώνα των Κρητικών για την Ελευθερία.

Περισσότερα
{tguide_phototitle_el}

Νίκος Καζαντζάκης

Ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες λογοτέχνες και ο περισσότερο μεταφρασμένος παγκοσμίως. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 60 γλώσσες.

Περισσότερα
{tguide_phototitle_el}

Τύλισος

Η Τύλισος απέχει 13 Km από το Ηράκλειο. Βρίσκεται σε υψόμετρο 200μ. πάνω στο δρόμο που οδηγεί στα Ανώγεια και στα υπόλοιπα χωριά του ορεινού Μαλεβιζίου και Μυλοποτάμου.

Περισσότερα
{tguide_phototitle_el}

Θραψανό

30 χλμ. από το Ηράκλειο, βρίσκεται το Θραψανό, το μεγαλύτερο κέντρο αγγειοπλαστικής της Κρήτης

Περισσότερα
{tguide_phototitle_el}

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

H αρχαιολογική συλλογή των Χανίων στεγάζεται από το 1962 σε εντυπωσιακό κτίριο ενετικής εποχής, την πρώην καθολική εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου (αρχών 17ου αιώνα). Ευρήματα από την ίδια την πόλη, αλλά και από διάφορους αρχαιολογικούς χώρους του νομού Χανίων εκτίθενται κατά χρονολογική σειρά δείχνοντας την αδιάκοπη κατοίκηση της Δυτικής Κρήτης από τα Νεολιθικά μέχρι και τα ρωμαϊκά χρόνια.

Περισσότερα
Εμπειρίες
Γνωρίζουμε καλύτερα
Ακολουθήστε μας
Ακολουθήστε μας στις σελίδες κοινωνικών δικτύων και μάθετε πρώτοι τα νέα μας
Επικοινωνία

Andreadaki 13-15 Heraklion, Crete
712 01, Greece
Tel.: +30 2810-342222
Fax: +30 2810-342212
e-mail: touristguidesofcrete@gmail.com
ΜΗ.Τ.Ε. 1039 Ε 6000 00870 00
Office hours: Mon - Fri: 9.00 - 15.00

Ενημερώσεις
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις προσφορές μας και τα νέα μας

CreditCards