Κρήτη της Υπάιθρου και Όρος Ίδη: Κρασί, Ελιές, Τυρί και ένα ιστορικό χωριό
Τιμή
1 - 4 άτομα 750 €
5 - 6 άτομα 850 €
7 - 16 άτομα 150 €/άτομο
Der oben genannte Ausflug kann in Deutsch mit einem diplomierten Fremdenfuehrer durchgefuehrt werden.
L’ escursione citata si puo effettuare con la guida ufficiale nella lingua italiana.
Πότε: Καθημερινά από Μάιο έως Οκτώβριο, εκτός από τις ημέρες με κακό καιρό
Γλώσσες: Ελληνικά,
Αγγλικά,
Γαλλικά,
Γερμανικά,
Ιταλικά,
Ρωσικά
Διάρκεια: Περίπου 8-9 ώρες
Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, ή κατόπιν συνεννόησης από το ξενοδοχείο σας. Επιστροφή στο σημείο συνάντησης.
Ενδυματολογία: Απλή [Casual], καπέλο, καλά παπούτσια για περπάτημα, ζεστότερα ρούχα την αρχή της άνοιξης κι αντηλιακό.
Περιλαμβάνεται: Μεταφορά από και προς το σημείο συνάντησης , υπηρεσίες διπλωματούχου επαγγελματία ξεναγού, κόστη εισόδου, γεύμα στα Ανώγεια και εμφιαλωμένο νερό.
Φαγητό: Ναι
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολος. Συνιστώμενη εκδρομή για όλους.
WC: Ναι
Το μοναδικό αυτό πρόγραμμα εστιάζεται στην κρητική εξοχή, στα νότια και δυτικά της πόλης του Ηρακλείου, το μεταβαλλόμενο τοπίο της, την παραγωγή κρασιού και ελαιολάδου καθώς και την κατασκευή τυριού με παραδοσιακό τρόπο.
Θα επισκεφθούμε το οινοποιείο Αλεξάκης, οικογενειακής ιδιοκτησίας και διαχείρισης, το μεγαλύτερο ιδιόκτητο οινοποιείο στο νησί, όπου θα απολαύσουμε μία ξενάγηση στους χώρους παραγωγής και εμφιάλωσης και θα δοκιμάσουμε βραβευμένα κρασιά ποιότητας.
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το διπλανό χωριό, τα Καλέσα, όπου στο οικογενειακό ελαιοτριβείο Αλμπαντάκη θα μάθουμε για τις ελιές και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
Από εδώ θα συνεχίσουμε προς τα δυτικά, στα ιστορικά Ανώγεια τα οποία βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του όρους Ίδη, όπου μερικοί κάτοικοί του συνεχίζουν, ακόμα, να φορούν την παραδοσιακή κρητική ενδυμασία και να προσφέρουν τη θερμή τους φιλοξενία στους επισκέπτες τους.
Μετά από το γεύμα εξαιρετικού ανωγειανού αρνιού, θα συνεχίσουμε τον ορεινό δρόμο προς την καρδιά της Ίδης για να συναντήσουμε τους βοσκούς, στις κατοικίες τους - τα μιτάτα - και να συμμετάσχουμε στην παρασκευή τυριού με τον παραδοσιακό τρόπο.
Ειδικές Σημειώσεις
- Το κόστος της εκδρομής δεν περιλαμβάνει φιλοδωρήματα και προσωπικά έξοδα.
- Η εκδρομή μπορεί να γίνει και σε άλλες γλώσσες, εκτός από αυτές που αναφέρονται, κατόπιν συνεννόησης