Ινδία 8 Ημέρες

Πότε: 07,21/02 - 07,14,21/03
Γλώσσες:
Διάρκεια: Δελχί - Άγκρα - Τζαϊπούρ 08 Ημέρες / 06 Νύχτες
Σημείο Συνάντησης:
Ενδυματολογία:
Περιλαμβάνεται:
Φαγητό:
Βαθμός δυσκολίας:
WC:

από 590 €

Ενδεικτικό Αναλυτικό πρόγραμμα

ΗΜΕΡΑ 1η - 2η : ΑΘΗΝΑ - ΔΕΛΧΙ – ΤΖΑΙΠΟΥΡ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στο Δελχί τα ξημερώματα την επόμενη ημέρα και αναχώρηση οδικώς για Τζαιπούρ-μια διαδρομή που θα διαρκέσει περίπου πέντε ώρες. Άφιξη στη Τζαιπουρ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η Τζαιπούρ, είναι μια πόλη που την χαρακτηρίζει μια απόχρωση φθινοπωρινού ηλιοβασιλέματος, η διάσημη Ρόζ πόλη, από την εποχή που οι κάτοικοι της πόλης την έβαψαν Ροζ (χρώμα φιλοξενίας για τους Ινδούς), για την επίσκεψη του πρίγκιπα Αλβέρτου, συζύγου της βασίλισσας Βικτορίας που ανέβηκε στον θρόνο το 1883. Οι αποχρώσεις του ροζ αντανακλούν πάνω στην αρχιτεκτονική των κτιρίων της πόλης. Αργότερα θα κατευθυνθούμε προς το παλάτι Amber, 12 χλμ μακριά από την πόλη . Η ανάβαση προς την παλιά πρωτεύουσα του βασιλείου πάνω στην ράχη

ενός “στολισμένου” ελέφαντα είναι κάτι μοναδικό. Η εμπειρία της ξενάγησης στο Παλάτι Amber πολύ δύσκολα μπορεί να περιγραφτεί. Επισκεφτείτε τους δαιδαλώδεις διαδρόμους και τις τεράστιες αίθουσες του Παλατιού, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αρχιτεκτονικής των Rajput. Τα δύο φρούρια του Amber, το Jaigarh και το Nahargarh αντανακλούν το πολεμικό ιστορικό της πόλης. H επιστροφή από το Amber Fort στο σημείο επιβίβασης γίνεται συνήθως με τα πόδια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο & Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 3η: ΤΖΑΙΠΟΥΡ

Πρωινό και η ξενάγησή μας στην πόλη συνεχίζεται. Σήμερα θα επισκεφτούμε το Παλάτι της πόλης που ήταν η κατοικία της οικογένειας που διοικούσε παλιά τη Τζαιπουρ και είναι πολύ γνωστό για την θαυμάσια αρχιτεκτονική του. Στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο Jantar Mantar, ένα υπέροχο πλίνθινο αστρολογικό παρατηρητήριο χτισμένο τον 18ο αιώνα και συγκεκριμένα το 1728 από τον Raja Jai Singh. Τέλος, θα περάσουμε από το κτήριο ορόσημο της πόλης και ένα από τα πιο φωτογραφημένα της τοπία, το Hawa Mahal η αλλιώς ‘’το Παλάτι των ανέμων’‘. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 4η: ΤΖΑΙΠΟΥΡ - ΑΓΚΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε οδικώς για την Αγκρα-μια διαδρομή που θα διαρκέσει περίπου πέντε ώρες. Στη διάρκεια της διαδρομής θα επισκεφτούμε το Fathepur Sikri-την έρημη πόλη από ψαμμίτη, χτισμένη από τον αυτοκράτορα Άκμπαρ ,μεταξύ 1570 και 1585, που τώρα ακτινοβολεί το πλούσιο παρελθόν της. Υπήρξε κάποτε η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Μoghul για ένα μικρό διάστημα, γιατί μετά εγκαταλείφθηκε λόγω έλλειψης νερού. Εδώ θα επισκεφθείτε το Bulund Darwaza( τη πύλη της νίκης),που λέγεται ότι είναι η υψηλότερη πύλη στον κόσμο. Παρατηρείστε επίσης στο βόρειο τμήμα του συμπλέγματος, τον εξαιρετικό τύμβο του
αγίου Shaik Salim Chishti, κατασκευασμένο από πάλλευκο μάρμαρο. Άφιξη στην Αγκρα, η αρχαία αυτή πόλη, που ήταν πρωτεύουσα της Μογγολικής αυτοκρατορίας τον 16ο και τον 17ο αιώνα απεικονίζει ένα απίθανο πανόραμα μαγευτικών αρχιτεκτονικών δημιουργιών και μία πλούσια παράδοση τέχνης και κουλτούρας. Η Αγκρα, έφτασε στο αποκορύφωμα της την περίοδο 1556 - 1658 υπό την κυριαρχία των Akbar, Shah Jehan και Jelangir. Ήταν υπό την κυριαρχία του αυτοκράτορα Akbar όταν αποτέλεσε κέντρο τεχνών, επιστημών, εμπορίου και κουλτούρας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 5η: ΑΓΚΡΑ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το πασίγνωστο Taj Mahal, ένα μαρμάρινο μνημείο αγάπης απείρου κάλλους, χτισμένο από τον Shah Jahan το 1653 στην μνήμη της βασίλισσας γυναίκας του Mumtaz Mahal. Αυτό το όμορφο μαυσωλείο από πάλλευκο μάρμαρο χρειάστηκε 22 χρόνια και 22.000 εργάτες για να χτιστεί και έχει ταυτιστεί όχι μόνο με την πόλη αλλά και με την χώρα ολόκληρη. Αργότερα θα επισκεφτούμε το Κάστρο της Άγκρα, κατασκευασμένο από ψαμμίτη και χτισμένο από τον αυτοκράτορα των Moghul, Άκμπαρ το 1565. Ο λαβύρινθος της βασιλικής αυλής ,το μαρμάρινο τζαμί και οι πλούσιες ιδιωτικές κάμαρες αντανακλούν το μεγαλείο της αυτοκρατορίας των Mughal. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 6η: ΑΓΚΡΑ - ΔΕΛΧΙ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Δελχί-μια διαδρομή που θα διαρκέσει περίπου πέντε ώρες. Άφιξη στο Δελχί, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το Παλιό και το Νέο Δελχί προκαλεί γοητεία στους ταξιδιώτες. Ανακαλύψτε τα κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος και αντιμετωπίστε με σεβασμό τους κατοίκους καθώς προχωράτε στα μικρά σοκάκια της παλιάς πόλης, ενώ το μοντέρνο και πολυτελές Νέο Δελχί προσφέρει όλες τις μοντέρνες ανέσεις των σύγχρονων μεγάλων πόλεων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 7η: ΔΕΛΧΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο, σήμερα θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας με το Παλιό Δελχί, θα επισκεφτούμε το τζαμί Jama το μεγαλύτερο ισλαμικό τέμενος της Ινδίας , που χτίστηκε το 1650μ.Χ. Η ξενάγηση του Παλαιού Δελχί περιλαμβάνει πέρασμα έξω από το Κόκκινο Φρούριο(Red Fort), που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Shah Jahan, δημιουργό του Ταζ Μαχάλ. Επίσης θα επισκεφθούμε το Raj Ghat, τόπο αποτέφρωσης του Mahatma Gandhi. Συνεχίζουμε την ξενάγηση με το Νέο Δελχί και κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας για το Qutab Minar θα κάνουμε ένα γρήγορο πέρασμα από το τάφο του Safdarjang’s (1753μ.Χ.). Το Qutab Minar,ο εντυπωσιακός μεσαιωνικός πύργος της νίκης, χτίστηκε κατά τη δυναστεία των σκλάβων και έχει ύψος 73μ. Εντός του συγκροτήματος, ανάμεσα στα ερείπια του τεμένους Quwat-ul-Islam βρίσκεται ο πυλώνας σιδήρου όπου πάρα τις
αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν έχει σκουριάσει για πάνω από 1500 χρόνια. Αργότερα θα οδηγηθούμε στην περιοχή με τις πρεσβείες και θα κάνουμε στάση για μια γρήγορη φωτογραφία στην Ινδική Πύλη, ένα μνημείο αφιερωμένο στη μνήμη των Ινδών Πεσόντων κατά την διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου πολέμου και στο Rashtrapati Bhawan(προεδρικό μέγαρο). Στο τέλος της ξενάγησης μας θα επισκεφτούμε εταιρία χειροποίητων χαλιών, θα δούμε τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνονται τα χαλιά ,οι πασμίνες και διάφορα άλλα χειροποίητα αντικείμενα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 8η: ΔΕΛΧΙ – ΑΘΗΝΑ

Νωρίς το πρωί μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Δελχί για να πάρουμε την πτήση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα αυθημερόν.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Άγκρα: Light House ή παρόμοιο

Τζαιπούρ: Fortune Select Hotel ή παρόμοιο

Δελχί: Suryaa ex Crown Plaza ή παρόμοιο

Tιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο: 590€

Διαφορά Μονοκλίνου:290€

Οι τιμές εμφανίζονται ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Qatar Airways ή με την Gulf Air ή μεTurkish Airlines
 • 2 διανυκτερεύσεις Δελχί
 • 2 διανυκτερεύσεις Αγκρα
 • 2 διανυκτερεύσεις Τζαιπούρ
 • Πρωινό και ένα γεύμα / δείπνο καθημερινά
 • Ξεναγήσεις / Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Τοπικοί έμπειροι αγγλόφωνοι ξεναγοί
 • Ελληνόφωνος αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 490 €
 • Φιλοδωρήματα 45 €
 • Τοπικοί φόροι Ινδίας 28 €(πληρώνονται τοπικά)
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα
 • Βίζα Ινδίας

Χάρτης

Πληροφορίες Κράτησης: touristguidesofcrete@gmail.com

Άλλες Εκδρομές

Αρχαία Λατώ και το Φαράγγι της Κριτσάς

Το πρόγραμμα συνδυάζει μια επίσκεψη στην...

Περισσότερα

Πως θα γίνετε μάγειρας

Ξεκινάμε την εκδρομή μας με μια επίσκεψη...

Περισσότερα

Άγνωστη Κρήτη: Εξερεύνηση με 4X4 ( Μονή Κουδουμά )

Η εκδρομή αυτή, ολόκληρης ημέρας,...

Περισσότερα

Καστοριά – Πρέσπες -Φλώρινα

1η ημέρα: Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ – ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΑ...

Περισσότερα

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Εγγυημένες αναχωρήσεις με ελάχιστη...

Περισσότερα
Εμπειρίες
Γνωρίζουμε καλύτερα
Ακολουθήστε μας
Ακολουθήστε μας στις σελίδες κοινωνικών δικτύων και μάθετε πρώτοι τα νέα μας
Επικοινωνία

Andreadaki 13-15 Heraklion, Crete
712 01, Greece
Tel.: +30 2810-342222
Fax: +30 2810-342212
e-mail: touristguidesofcrete@gmail.com
ΜΗ.Τ.Ε. 1039 Ε 6000 00870 00
Office hours: Mon - Fri: 9.00 - 15.00

Ενημερώσεις
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις προσφορές μας και τα νέα μας

CreditCards