Ξάνθη – Πλαταμώνας - Καβάλα

Πότε:
Γλώσσες:
Διάρκεια: 4 Ημέρες
Σημείο Συνάντησης:
Ενδυματολογία:
Περιλαμβάνεται:
Φαγητό:
Βαθμός δυσκολίας:
WC:

1η ημέρα : Αναχώρηση το πρωϊ για ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΑ, όπου θα έχουμε την πρώτη μας στάση για καφέ. Συνεχίζουμε και περνώντας από ΛΑΜΙΑ – ΛΑΡΙΣΑ και ΤΕΜΠΗ κατευθυνόμαστε στον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ όπου θα γευματίσουμε. Διασχίζοντας κατόπιν την Μακεδονική γη, περνώντας πλάι στην λίμνη Βόβλη, καταλήγουμε στην ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ, την όμορφη πόλη που είναι χτισμένη στα παράλια του Στρυμωνικού κόλπου, μέσα σε περιοχή κατάφυτη με πεύκα, πλατάνια και λεύκες. Εδώ θα έχουμε ακόμα μία στάση. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε για τον τελικό μας προορισμό (γι’ αυτή τη μέρα) την ΞΑΝΘΗ. Η Ξάνθη είναι διοικητικό, οικονομικό και πνευματικό κέντρο του νομού. Εδώ θα έχουμε την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη, στο ΊΔΡΥΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο στην παλιά πόλη, διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Μετά το πρωϊνό μας θα ακολουθήσει ξενάγηση στην ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ. Κατόπιν, συνοδεία ξεναγού, θα κατευθυνθούμε στα νότια του νομού για να δούμε την λίμνη ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ που μαζί με την ΙΣΜΑΡΙΔΑ και το ΔΕΛΤΑ του ΝΕΣΤΟΥ, συγκροτούν το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και προστατεύεται από τη σύμβαση Ράμσαρ, με πλούσια ορνιθοπανίδα. Από εδώ κατευθυνόμαστε στο ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ, ψαροχώρι χτισμένο πάνω στην στενή χερσόνησο που χωρίζει την λίμνη από τη θάλασσα. Προσκύνημα στην Ι.Μ. ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ, χτισμένη σε νησίδα μέσα στην λίμνη. Νέος μας προορισμός τα ΑΒΔΗΡΑ, που με τη βοήθεια του ξεναγού μας θα γνωρίσουμε μέρος της ιστορίας του τόπου και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε σημαντικά μνημεία και αρχιτεκτονικά σύνολα της περιοχής καθώς και το Μουσείο των ΑΒΔΗΡΩΝ. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα γευματίσουμε και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση. Το απόγευμα θα μας δοθεί η ευκαιρία να δούμε τον ποταμό ΝΕΣΤΟ από κοντά και να περπατήσουμε στο μονοπάτι που είναι στις όχθες του, σε περιοχή με εξαιρετικά πλούσια πανίδα και χλωρίδα. Ο Νέστος έχει μήκος περίπου 233 χλμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Μετά το πρωϊνό, με τις αποσκευές μας ξεκινάμε με συνοδεία ξεναγού για ΤΟΞΟΤΕΣ όπου παίρνουμε το τρενάκι και ακολουθώντας την διαδρομή δίπλα στο Νέστο φτάνουμε στη ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, χωριό χτισμένο στις πλαγιές χαμηλών λόφων κοντά στον ποταμό Νέστο. Από εδώ θα κατευθυνθούμε προς ΓΕΡΑΚΑ, όπου θα γευματίσουμε και το απόγευμα θα επισκεφτούμε την ορεινή περιοχή της Ξάνθης στα βορειοανατολικά του νομού, όπου βρίσκονται πολλοί οικισμοί, γνωστοί ως χωριά της ορεινής περιοχής ΕΝΙΧΟΥ, τα ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ (Σμίνθη-Ωραίο κ.α.). Επιστρέφοντας στην Ξάνθη θα προσκυνήσουμε στο μοναστήρι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΩΤΙΣΣΑΣ ή ΣΑΜΑΡΟΒΙΑΝΗΣ, που βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Ξάνθης, στις παρυφές του ορεινού όγκου της Ροδόπης, πάνω από την συνοικία ΣΑΜΑΚΩΒ της παλιάς πόλης. Εδώ στεγάζεται και το εκκλησιαστικό μουσείο. Αφήνουμε την όμορφη ΞΑΝΘΗ και διανυκτερεύουμε στην ΚΑΒΑΛΑ.

4η ημέρα : Μετά το πρωϊνό μας και με τις αποσκευές μας αναχωρούμε για να επιστρέψουμε στην Αθήνα. Περνάμε από ΣΟΥΡΩΤΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, στάση στον ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟ για να προσκυνήσουμε και στα ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΑ για καφέ. Επιστροφή

Χάρτης

Πληροφορίες Κράτησης: touristguidesofcrete@gmail.com

Άλλες Εκδρομές

TRIP ADVISOR

Συγχαρητήρια! Είμαστε στην ευχάριστη θέση...

Περισσότερα

Ελεύθερνα, η Νεκρόπολης της εποχής του Ομήρου

Αυτό το πρόγραμμα συνδυάζει αφ ενός μια...

Περισσότερα

Μεσαιωνικό Ηράκλειο και Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η εκδρομή αυτή ξεκινάει από το πλέον...

Περισσότερα

Ξενάγηση στην πόλη του Ρεθύμνου, Μουσείο και Φορτέτσα

Υπάρχουν τεκμήρια ανθρώπινης κατοικίας...

Περισσότερα

Μια Κρητική Οδύσσεια

Ο υπέρτατος γύρος Κρήτης ο οποίος...

Περισσότερα
Εμπειρίες
Γνωρίζουμε καλύτερα
Ακολουθήστε μας
Ακολουθήστε μας στις σελίδες κοινωνικών δικτύων και μάθετε πρώτοι τα νέα μας
Επικοινωνία

Andreadaki 13-15 Heraklion, Crete
712 01, Greece
Tel.: +30 2810-342222
Fax: +30 2810-342212
e-mail: touristguidesofcrete@gmail.com
ΜΗ.Τ.Ε. 1039 Ε 6000 00870 00
Office hours: Mon - Fri: 9.00 - 15.00

Ενημερώσεις
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις προσφορές μας και τα νέα μας

CreditCards